LASERONTHARING @ PARFUMA

BYE BYE BODY HAIR

Lichaamshaar, iedereen heeft het. Of het nu over je oksels, je benen of je bikinilijn gaat. Of je het laat staan, scheert, waxt of overweegt om het te lateren weglaseren... Over dat laatste gaan wij het hebben in dit artikel. Wij vertellen je alles wat je moet weten over definitieve laserontharing en wat je kan en mag verwachten.

Wat is dat nu juist, die laserontharing?
De wens om ongewenst haar te verwijderen begint meestal tijdens de puberteit… en houdt nooit op. Of het nu haar op het gezicht, oksels, benen, bikinilijn of andere delen van het lichaam is, veel vrouwen en mannen willen ervan af. Er zijn tegenwoordig véél verschillende manieren om te ontharen, maar er zijn heel weinig methoden om het haar, zo goed als, permanent te verwijderen. Waar traditionele manieren van ontharing gebaseerd zijn op bruut geweld, zoals bv. harsen of epileren, is laserontharing een zachte manier van ontharen waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt. Laserontharing is een medische procedure waarbij een geconcentreerde lichtstraal (laser) wordt gebruikt om ongewenst haar te verwijderen.
De laser zendt een licht uit dat wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in het haar. Die energie wordt omgezet in warmte, die haarzakjes uiteindelijk vernietigen waardoor er geen haartjes meer groeien. Een speciale koeltip, die in aanraking komt met de huid, zorgt ervoor dat de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. De LightSheer verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat de andere haartjes deze groeifase pas later bereiken, zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Laserontharing is het meest effectief voor mensen met een lichte huid en donker haar, maar kan met succes op alle huidtypes worden gebruikt. Tachtig tot negentig procent van de behandelde haren is dan definitief weg.
Wanneer kan ik het best starten met laserontharing?
Je start best met laserontharing tijdens een periode waarin je niet teveel zont. Zes weken voor, en twee weken na de behandeling mag je huid niet blootgesteld worden aan zon of UV-stralen. Daarnaast werkt laserontharing het best als je huid bleek is. Je kan dus best beginnen met de behandeling tussen oktober en juni. Als je geen zware zonneklopper bent, kan het ook in de zomer.
Hebben hormonen invloed op de haartjes?
Het mannelijk testosteron stimuleert de haargroei en kan voor overbeharing zorgen bij vrouwen. Zo kan er haargroei ontstaan op plaatsen waar je als vrouw normaal geen haartjes hebt. Deze haartjes zijn perfect te behandelen.
Doet het pijn?
Pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is wel een prikkend gevoel. Voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen. De gepatenteerde, gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te verkoelen om optimaal comfort te garanderen.
Wat mag ik verwachten?
De behandeling gaat snel en varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment in het haarzakje en alleen haren die in de groeifase zijn, zullen er meer sessies noodzakelijk zijn. De volgende behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende reeks haartjes dezelfde groeifase bereikt hebben. Daarom is het best de behandeling om de 6 weken te herhalen en dit 5 tot 8 keer voor een definitief en optimaal resultaat. Na een jaar merken we dat er al heel veel haartjes permanent weg zijn, daarom zullen de tussenpozes tussen de verschillende sessies vanaf dan iets langer zijn. Zo zijn we zeker dat echt álle haartjes weg gelaserd zijn.
Werkt het op heel licht, blond of ros haar? En bij mannen?
Laserontharing werkt als je haar voldoende pigment bevat. Als de haren donkerder zijn dan de huid, zijn ze te verwijderen met laserontharing. Voor de oksels en de bikinilijn is dit bij 90% van de personen het geval. Ook witte/grijze haartjes kunnen niet behandeld worden. Bij bruinrood haar is dit meestal geen probleem. Blond-rood haar is moeilijker te verwijderen met een laser. Of jouw haartype geschikt is voor laserontharing, wordt bepaald tijdens een gratis proefsessie. Dus ja, ook mannen kunnen hun ongewenste haren laten weglaseren.
Is het veilig?
Ja! Het LightSheer systeem is na jaren research in 1998 in Amerika op de markt gebracht door de Coherent Medical Group. Een gerenommeerd bedrijf welke lasers voor vele medische toepassingen maakt. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen.

OPENDEURACTIE: LASERONTHARING TE PARFUMA HOVE

WOENSDAG 26 OKTOBER 2022

Om te vieren dat je jouw Laserontharingsbehandeling binnenkort ook bij Parfuma in Hove kan reserveren, nodigen wij je uit voor een gratis testsessie van 30 minuten op woensdag 26 oktober 2022.
Kom langs bij Parfuma Hove en kom alles te weten over laserontharing en waarom dit de ideale manier is om van die vervelende lichaamsbeharing af te komen. Reserveren doe je via de website van Laserontharing.
JOUW GESCHENK: Ps: je krijgt van ons een heerlijke fles cava mee naar huis! Breng je hem leeg mee op je volgende Laserontharingafspraak? Dan is het leeggoed €30 waard in laserbehandelingen.

MEER ARTIKELS OM TE ONTDEKKEN