HOW TO: MINIMIZE PORES

VOOR EEN PORE-FECTE UITSTRALING

Ooit al eens in de spiegel gekeken en je afgevraagd hoe je die vervelende, zichtbare poriën doet verdwijnen? Maar lijkt niets te werken? We feel you! Wij klopten aan bij onze skin expertes en gingen voor jou op zoek naar antwoorden over hoe jij jouw poriën minder zichtbaar maakt.

HOW TO: MINIMIZE PORES

VOOR EEN PORE-FECTE UITSTRALING

Ooit al eens in de spiegel gekeken en je afgevraagd hoe je die vervelende, zichtbare poriën doet verdwijnen? Maar lijkt niets te werken? We feel you! Wij klopten aan bij onze skin expertes en gingen voor jou op zoek naar antwoorden over hoe jij jouw poriën minder zichtbaar maakt.

PORIËN, WAT?

First things first: love them or hate them, je kan je poriën niet laten ‘verdwijnen’. Ze zijn een essentiële laag van onze huid die als het ware een doorgang vormen van de binnenkant van ons lichaam naar buiten.

Wat je leeftijd of huidtype ook is, een goede skincare routine kan een groot verschil maken in hoe je gelaat eruit ziet. Wanneer een porie er vergroot uitziet, wordt het eigenlijk (tijdelijk) uitgerokken door dode huidcellen, vuil en olie op je huid. We hebben echter goed nieuws voor je! Je kan er iets aan doen.

CLEANSE, CLEANSE, CLEANSE AWAY

A clean skin is a happy skin. Dagelijks je gelaat goed reinigen is the way to go om je poriën schoon te houden. Het verwijderen van dode huidcellen, olie, vuil en make-up die in onze poriën komen vast te zitten, maakt een enorm verschil in hoe je huid eruit ziet en aanvoelt.

TIP: Leg voor het reinigen een warm washandje op je gelaat, zo komen je poriën extra open te staan, zodat je daarna alle vuiligheid makkelijk kan verwijderen.

ALLE HUIDTYPES

DERMALOGICA DAILY GLYCOLIC CLEANSER €38

DROGE HUID

AUGUSTINUS BADER THE CLEANSING BALM €75

VETTE HUID

MESOESTETIC PURIFYING MOUSSE €38,50

EVEN TER VERDUIDELIJKING:

De grootte van je poriën heeft te maken met een aantal factoren: Eerst en vooral is de omvang ervan genetisch bepaald, dus een aantal dingen kan je niet doen (zoals je poriën volledig doen verdwijnen). Jammer, we know. Je kan ze wel verfijnen door je huid goed te verzorgen, zodat ze terugkeren naar het punt waarop je ze zo min mogelijk ziet.

SCRUB JE SCHOON

Wekelijks een scrub in je skincare routine opnemen zorgt voor extra cleansing en gaat er eveneens voor zorgen dat de verzorgingsproducten die je erna aanbrengt, beter absorberen.

Overdaad schaadt, één keer exfoliëren per week is voldoende om alle vuiligheid te verwijderen. Meer scrubben kan irritatie veroorzaken waardoor je poriën net groter gaan lijken en dat is nu wel het laatste wat we willen.

ALLE HUIDTYPES

ANNAYAKE EXFOLIANT LUMIÈRE €36,18

GECOMBINEERDE HUID

COMFORT ZONE ESSENTIAL SCRUB €35,64

ALLE HUIDTYPES

DERMALOGICA DAILY MICROFOLIANT €66

KEEP YOUR HANDS OFF

Je denkt er vaak niet aan, maar we doen het allemaal meerdere keren per dag... Door ons gelaat aan te raken kunnen de bacteriën en het vuil dat op onze handen zit in onze poriën gaan, waardoor deze verstopt raken en - je raadt het al - er groter uitzien dan dat ze werkelijk zijn. Je handen van je gezicht houden is dus de boodschap.

DON'T FORGET YOUR SPF

De zon breekt het collageen in onze huid af. Het is net door die collageen dat ons gelaat er strak en elastisch blijft uitzien. Zonnebescherming dragen is dus een echte must.

Smeer je elke ochtend in met minimaal een SPF30 om goed beschermd te zijn - en nee, je foundation met SPF15 is niet genoeg.

REN SKINCARE CLEAN SCREEN MINERAL SPF30 FACE SUNSCREEN €34

MESOESTETIC MESOPROTECH LIGHT WATER ANTIAGING VEIL SPF50+ €52,50

CLARINS DRY TOUCH SUN CARE CREAM SPF50+ FACE €29,79

VERWEN JEZELF MET DE JUISTE BEHANDELING

Een peeling werkt uitstekend om je poriën te verstevigen. Onze favoriet? De Mesopeel van Mesoestetic. Deze behandeling werkt in op de diepere huidlagen, verstevigt en geeft je een mooie glow!

MEER ARTIKELS OM TE ONTDEKKEN