S.O.S. SPF

PARFUMA'S SPF GUIDE

Daar is de zomer, daar is de zon… en daar is de tube zonnecrème die we niet uit het oog mogen verliezen. Het aanbrengen van SPF in het najaar is belangrijk, maar tijdens deze zwoele zomermaanden is je insmeren met een goede zonnecrème gewoon onmisbaar. Met deze SPF gids vind je zo je nieuwe favoriete bescherming voor, tijdens en na de zon!

S.O.S. SPF

PARFUMA'S SPF GUIDE

Daar is de zomer, daar is de zon… en daar is de tube zonnecrème die we niet uit het oog mogen verliezen. Het aanbrengen van SPF in het najaar is belangrijk, maar tijdens deze zwoele zomermaanden is je insmeren met een goede zonnecrème gewoon onmisbaar. Met deze SPF gids vind je zo je nieuwe favoriete bescherming voor, tijdens en na de zon!

GIRLS JUST WANNA HAVE SUN, MAAR NIET TE VEEL

Er is niets mis met willen genieten van de zon. Integendeel, even zonnebaden geeft je een goed humeur en laat je lichaam vitamine D aanmaken. MAAR, overdaad schaadt je huid en gezondheid. UVB-stralen geven je dat fijne bruine kleurtje, maar zorgen er ook voor dat je verbrandt. UVA-stralen zijn de grotere boosdoeners. Deze zijn heel het jaar door aanwezig, dringen diep de huid in en vergroten het risico op huidkanker en vroegtijdige huidveroudering. Verantwoord omgaan met de zon en zorg dragen voor je huid is dus de boodschap!

WIST JE DAT... UV-stralen koude stralen zijn? Ze hebben niets te maken met het warmtegevoel, dus ook wanneer het frisser is kan je nog steeds verbranden.

SPF IS ECHT JE BFF

SPF aanbrengen… we kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Wil je de hele tijd beschermd zijn, dan smeer je best minimaal om de twee uur. Smeer zeker ook op tijd, want sommige zonnecrèmes hebben wat tijd nodig om in te werken. Welke factor je gebruikt is van even groot belang. Hoe hoger, hoe beter! Daarnaast hoef je zeker niet zuinig te zijn met je hoeveelheid. Beschermd ben je nooit genoeg!

Jezelf motiveren om véél te smeren?

Alle voordelen van een olie, zonder vettig laagje.

Beschermt je huid én het aquatisch ecosysteem.

DE BRONZEN TIPS VOOR JE DAGDAGELIJKSE BESCHERMING

» Zoek op tijd de schaduw op en vermijd een intensieve blootstelling aan de zon, vooral tussen 12u en 15u. » Draag beschermende kledij zoals een zonnebril, zonnehoedje… . » Zonnestralen reflecteren op sneeuw, zand, water en gras. Bescherm jezelf dus ook tijdens sportactiviteiten, op het water en in de bergen. » Open je een tube zonnecrème, gebruik die datzelfde jaar dan zeker op anders verliest hij zijn kracht. » Wist je dat je SPF eenvoudig kan opnemen in je dagelijkse routine? Zo vind je meer en meer dagcrèmes en make-up producten met een SPF-factor.

NA DE ZON... AFTERSUN!

Heeft je huid al heel wat zon moeten verdragen? Dan is het smeren van aftersun geen overbodige luxe. Kan je ook een bodylotion gebruiken na de zon? Dit kan zeker, maar een aftersun bevat meer hydraterende ingrediënten en heeft ook een verkoelende, herstellende werking. Het zal je huid kalmeren én je bruine kleurtje zal ook wat langer vasthouden! Het heeft dus heel wat extra voordelen.

EXTRA BOOST VOOR JE TAN

Ben je stapelgek op je gebruinde kleurtje en wil je het zo lang mogelijk houden? Hydrateer je lichaam dan voldoende, zeker ook binnenin! Drink dagelijks voldoende water of voed je huid van binnenuit met voedingssupplementen zoals Advanced Nutrition Programmes Skin Moisture IQ Pods. De capsules bevatten 36 ingrediënten die je huid optimaal hydrateren en gezond houden. Het is dus jouw (extra) boost voor het creëren en houden van een gezonde gebruinde teint.

HEEFTMIJN HAAR OOK BESCHERMING NODIG?

Absoluut. Tenzij je graag droge lokken, gespleten haarpunten, een doffe gloed of pluizig haar hebt. De combinatie van zon, chloor en zeewater doet hier zeker ook geen goed aan. Gelukkig is je haar snel beschermd tegen en na de zon. Gebruik een aangepaste haarspray met SPF zodat je niet bang hoeft te zijn voor beschadigd haar na een dagje zonnen. De Sun Care Oil Mist SPF30 van Clarins beschermt je lichaam en haar tijdens alle zonnige omstandigheden. Een win-win dus!

Houd je lokken gezond met een voedende shampoo, conditioner of haarmasker. Het Leave-In Molecular Haarmasker van K18 herstelt je haar intensief in vier minuten en maakt het terug gezond. Hoe harder je haar beschadigd is, hoe meer resultaat het oplevert!

MEER ARTIKELS OM TE ONTDEKKEN