50 JAAR TERUG IN DE TIJD


“Wist je dat Parfuma een familiebedrijf is? Exact 50 jaar geleden nam ons vader Parfumerie Bonte over. 50 jaar later runnen wij, Caroline & Benoît, twee winkels, een Beauty Center en een online webshop. In teken van Parfuma’s 50ste verjaardag delen we graag onze mooiste herinneringen aan Parfuma met jou.”

Caroline & Benoît

DE HOOGTEPUNTEN VOOR PARFUMA


1971

Een hoogjaar voor Philippe Breckpot wanneer hij op 23-jarige leeftijd Parfumerie Bonte op de Eiermarkt overnam na 9 maanden stage.

1972

“In 7 dagen hebben we de winkel verbouwd, om zo een groter aanbod in luxe te kunnen bieden.” vertelt Philippe. De eerste winkel was 50m2 en ontving zo’n 250 beauty liefhebbers per dag

1986

Na 15 jaar begon de eerste locatie wat krap te worden. Tijd om te verhuizen naar Eiermarkt 31, het huidige filiaal van Parfuma Antwerpen! Met de opening van dit nieuwe filiaal introduceerde Parfuma ook een heel nieuw concept. De eerste parfumerie met een open service, waar klanten zelf producten konden vastnemen en uitproberen.

“Het unieke open-service concept was toen zo intrigerend en vernieuwend dat zelfs concullega’s uit het buitenland kwamen kijken naar deze nieuwe manier van service bieden aan de klant.”

Philippe Breckpot

1991

5 jaar later kwam de opening van het Beauty Center, als extra service naar de klant toe. Een oase aan rust, midden in ‘t stad voor behandelingen met luxe skincare.

1993

In 1993 opende Parfuma een tweede filiaal in het Wijnegem Shopping Center. “Parfuma is er al sinds de start van het Shopping Center!”

Parfuma draagt haar motto om altijd up-to-date te zijn hoog in het vaandel. Als eerste parfumerie lanceerde Parfuma in 2009 hun eigen webshop met een groot aanbod aan niche merken en levering in héél Europa.

2001

In 2001 introduceerde Parfuma hun eerste niche merk: La Mer. De toon was gezet: sindsdien gaat Parfuma altijd de extra mile om steeds de meest exclusieve merken aan te bieden!

2011

In 2011 namen dochter Caroline en zoon Benoît het roer over van hun vader na 10 jaar intensieve samenwerking. Met dezelfde drive zetten ze steeds alles op alles om te blijven innoveren. Dat werpt zijn vruchten af, want binnenkort verwelkomen we je graag in het derde Parfuma filiaal te Hove!

“De goede service, ruime productkennis & het eerlijk beauty advies wordt na 50 jaar nog steeds gewaardeerd door de trouwe Parfuma fans. Deze sector blijft boeiend en Parfuma volgt nog steeds zijn eigen tendens, onder het motto dat ikzelf nog steeds hanteer: stilstaan is achteruit gaan.”


Philippe Breckpot