BYE BYE DROGE WINTER HUID

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS GLOWY SKIN


Jouw huid een berenvacht geven? Het klinkt wat gek, maar toch is dat wat we in de winter eigenlijk met onze huid hoeven te doen; extra lagen op lagen op lagen op… (dit laatste kan je ondertussen zelf wel aanvullen ;)).

Net zoals je jouw favoriete winterjas over een kasjmieren pull doet en dat weer over een t-shirt – hetzelfde doe je met jouw skincare routine in de winter, klinkt logisch toch?

1 SERUM

De eerste en meteen één van de belangrijkste stappen in je winter-verzorgingsroutine; aanbrengen van een goed serum. Die gaat namelijk je huid een eerste laagje (hier zijn we weer) geven voor je favoriete moisturizer en SPF-product. Serums zijn namelijk licht genoeg om na het reinigen meteen diep in de huid in te dringen en hun magie uit te oefenen.

Gebruik een serum met hyaluronzuur in. Dit is een uitstekende vochtinbrenger en is geschikt voor elke huid.

image

DIOR

CAPTURE YOUTH PLUMP FILLER AGE-DELAY SERUM €91,35

image

REN SKINCARE

FLASH HYDRO-BOOST INSTANT PLUMPING EMULSION €45

image

MESOESTETIC

HYDRA-VITAL LIGHT €65

TIPS VOOR THUIS:

  • » Zet je verwarming niet te hoog. » Laat de badkamerdeur op een kier staan na het douchen. » Investeer in een luchtbevochtiger. Streng winterweer is, zowel binnen als buiten, een uitdaging voor je huid. Het gebruik van een luchtbevochtiger helpt de bovenste laag van de epidermis aan te vullen door te voorkomen dat de lucht binnen té droog wordt.
image

ENVIRON FOCUS CARE MOISTURE+ VITA-COMPLEX SUPER MOISTURISER €46

image

COMFORT ZONE RENIGHT NOURISHING VITAMIN OIL €58,4

image

COOLA CLASSIC FACE ORGANIC SUNSCREEN LOTION SPF50 €36

2 MOISTURIZER VOOR DAG & NACHT

Naast vocht heeft de huid ook comfort nodig tijdens de gure, koude wintermaanden – niets beter dan zowel overdag als ’s nachts je huid dit te bieden.

PS. Vergeet uiteraard hier ook geen SPF-product boven te plaatsen! Ook al schijnt de zon niet, toch zorgt ook blauw licht, UVA, UVB, zonlicht… voor huidbeschadiging zonder een laagje SPF. ZELFS TIJDENS DE WINTER!

3 EXTRA ZORG VOOR OOG- EN LIPCONTOUR

De huid rond je ogen en lippen is dunner en heeft weinig tot geen talgklieren om zichzelf te beschermen. Daarom moeten we er dus wat extra zorg voor dragen. Rond de ogen gebruik je best serums en oliën die de huid kalmeren en beschermen. Op en rond je lippen kan je dan weer best een balsem gebruiken om een barrière te vormen en om vocht in te sluiten.

image

BIOEFFECT EGF POWER CREAM €185

image

DERMALOGICA RENEWAL LIP COMPLEX €30

image

SISLEY SISLEYA L’INTEGRAL ANTI-AGE CRÈME CONTOUR DES YEUX ET DES LÈVRES €158,67

WAAROM DROOGT ONZE HUID IN DE WINTER UIT?

Niet door de koude buiten. Maar belangrijker is hier de verwarming binnen, waardoor de luchtvochtigheid omlaag gaat, de lucht en dus ook de huid uitdroogt.

WETENSCHAPSREGEL TER VERDUIDELIJKING:

Bij elke inspanning (hoe klein dan ook) wordt er warmte aangemaakt vanuit ons lichaam, dat op zijn beurt de hele dag water verdampt door de huid zelf. Op het moment dat die verdamping bezig is, de huid water verliest, en de luchtvochtigheid omlaag gaat (LEES: de verwarming aan), droogt de huid uit!

image

ADVANCED NUTRITION PROGRAMME SKIN OMEGAS+ VANAF €35

image

ADVANCED NUTRITION PROGRAMME SKIN MOISTURE LOCK €76

image

ADVANCED NUTRITION PROGRAMME YOUTH BIOME €59

4 HET ZIT VANBINNEN

Je huid van binnenuit voeden, wordt alsmaar belangrijker. Zo is het voor een droge huid de ideale combinatie om de Skin Omegas, die het vocht in de cellen vasthoudt, en de Moisture Lock, die het vocht in de huid insluit, in synergie met elkaar te laten werken. Wil je de opname van deze extra ondersteunen, neem dan de Youth Biome voor een goede en gezonde darmwerking.

5 TREAT YOURSELF VAN KOP TOT TEEN

In de winter heeft je gelaat extra zorg nodig, maar ook de rest van je lichaam kan een boost gebruiken. Denk daarbij aan:

EEN MASKER 1 À 2 KEER PER WEEK, VOOR JE GELAAT, HANDEN, VOETEN EN HAAR EN EEN LICHAAMSOLIE NA HET DOUCHEN.

image

MAGICSTRIPES HAND REPAIRING GLOVES €12

image

PRONAILS FOOT VITAMIN MASK €45,20

image

SISLEY HAIR RITUEL MASQUE SOIN RÉGÉNÉRANT €70,70

image

CLARINS CONTOUR BODY TREATMENT OIL €52,20

image

DERMALOGICA PHYTO REPLENISH BODY OIL €58

image

LA MER THE RENEWAL BODY OIL BALM €133

... OF KOM EENS LANGS BIJ SKIN EXPERTISE PARFUMA VOOR EEN HEERLIJKE BEHANDELING!

MEER ARTIKELS OM TE ONTDEKKEN